Europeiskt patent för Temodex/SI-053 är beviljad

Double Bond Pharmaceutical International AB (publ) (“DBP” eller “Bolaget”, org.nr 556991-6082) har idag, den 20 februari 2020, fått information om beviljande av europeisk patentansökan som gäller bolagets front-line produkt Temodex/SI-053.

Patentgodkännandet innebär ett skydd för teknologi och produkt i 26 Europeiska Patent Organisations (EPO) länder minst till år 2036.

“Det är en mycket viktig milstolpe i utvecklingen av SI-053 då Europa är en viktig reglerad marknad där vi planerar att expandera den global kommersialiseringen av produkten, – kommenterar Igor Lokot, VD för DBP. – Vi har även andra ansökningar som är under granskning för andra viktiga marknader.”

Om SI053/Temodex: Temodex, som är en lokalt verkande formulering av temozolomid utvecklat av RI PCP i Minsk i Vitryssland, är registrerad i Vitryssland sedan år 2014 som förstavalsbehandling av glioblastom. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och utvecklas nu under namnet SI-053 i DBPs pipeline för att nå den Europeiska och globala marknaden. SI-053 förbereds sedan förvärvet för att gå igenom alla de tester och prövningar som behövs för att bli ett registrerat läkemedel mot hjärncancer i EU och globalt. Video presentation

Läs mer om Double Bond Pharmaceutical International AB

Nyhetskälla

Dela inlägget